034-4608201 contact@rdja.nl

Team RdJ Training & Organisatie Advies |

Alle teamleden van RdJ Training & Organisatie Advies hebben dezelfde passie: eraan bijdragen dat u als ondernemingsraad daadwerkelijk invloed heeft op het organisatiebeleid en op de arbeidsvoorwaarden en dat u als team daarbij uw achterban op een serieuze en effectieve manier vertegenwoordigt.

Het is echter niet zo simpel om die invloed ook daadwerkelijk te realiseren. Om die invloed uit kunnen oefenen moet u weten wat u wilt beïnvloeden en hoe u kunt beïnvloeden.

Doordat wij samen met u opereren, samen met u in de klei staan en samen met u aan de onderhandelingstafel zitten hebben wij als geen ander door wat er nodig is om daadwerkelijke invloed te realiseren als OR-team. Door onze eigen deskundigen en ons grote netwerk van specialisten zijn wij in staat om u altijd te helpen in elke situatie.

Onze trainers, coaches en deskundigen staan altijd voor u klaar, ook in het weekend als het nodig is.

Door onze ruime praktijkervaring maken wij resultaten waar en dat maakt ons uniek. Of het nu gaat om een prominente vraag of de strategie, wij kunnen u voorzien in uw behoefte! Onze resultaten worden geaccepteerd door alle partijen, van medewerker tot aan de boardroom, zodat achteraf geen discussies ontstaan over wat er nu is afgesproken.

Bij RdJ Training & Organisatie Advies zit je goed.

Wij kunnen het wel roepen maar u moet het gewoon ervaren. Geen woorden maar daden.

Onze diensten zijn dus meer dan een optelsom van advisering, begeleiding, trainingen, cursussen en coaching. Door de chemie en de ‘onzichtbare’ samenhang van onze diensten zult u merken dat u daadwerkelijke invloed weet te realiseren in praktijk.

Rick de Jong

Rick de Jong (1974) is oprichter en eigenaar van RdJ Training & Organisatie Advies. Rick is één van de gespecialiseerde adviseurs en heeft ruim 17 jaar ervaring met het adviseren en trainen van ondernemingsraden. In al die jaren heeft hij honderden ondernemingsraden bijgestaan tijdens advies- en instemmingstrajecten op allerlei terreinen, in vrijwel alle sectoren. Gaandeweg groeide bij Rick het besef dat hij wel zijn analyses en aanbevelingen aan een OR kan voorleggen, maar dat het uiteindelijk toch van het team – en de lef van het team – afhangt of hiermee ook invloed kan worden uitgeoefend. Vanuit dit besef heeft Rick de trainingen ingericht, praktisch en meteen toepasbaar voor de specifieke situatie waarin de OR zich bevindt.

Met RdJ Training & Organisatie Advies wil hij ondernemingsraden voorzien van meer kennis, vaardigheden en lef, zodat zij hun doelstellingen kunnen realiseren.

Martijn Oerlemans

Martijn Oerlemans (1983) traint en adviseert ondernemingsraden sinds 10 jaar. Daarvoor was hij HR-adviseur bij Philips en werkte hij ook regelmatig samen met ondernemingsraden, maar dan aan de andere kant van de tafel. Martijn is de afgelopen 8 jaar als organisatieadviseur en trainer binnen verschillende instellingen nauw betrokken geweest bij grote verandertrajecten. Een grote interesse hierbij heeft Martijn in leiderschap en in het begeleiden en trainen van organisaties in de verandering naar zelfsturing.

Simon Troost

Simon Troost (1959) adviseert en traint ondernemingsraden voornamelijk op het gebied van VGWM commissies en schrijft veel over zijn vakgebied. Zijn achtergrond is HTS elektronica met een groot aantal jaren werkervaring in de techniek. Van uitvoerende werkzaamheden is hij langzaam richting management gegaan. Op een zeker moment wilde hij meer weten over het gedrag van mensen. Daarom is hij psychologie gaan studeren en in 2002 afgestudeerd als arbeids- en organisatiepsycholoog. De laatste 17 jaar werkt hij als trainer, coach en adviseur. Een groot deel van de trainingen en adviezen zijn voor VGWM commissies en ondernemingsraden. Vaak gaat het om
gespecialiseerde onderwerpen zoals arbeidsomstandigheden, verzuim en re-integratie.

Door zijn eigen werkervaring weet hij wat er op de werkvloer speelt. Hij begrijpt de mensen die er werken en spreekt hun taal. Zijn trainingen zijn interactief met veel ruimte voor cases, vragen en eigen inbreng. Met praktijkvoorbeelden legt hij ingewikkelde onderwerpen eenvoudig uit. Zijn aanpak is concreet en onmiddellijk toepasbaar.

Stijn van den Bosch

Stijn van den Bosch (1983) werkt samen met RdJ Training & Organisatie Advies, om waarde toe te voegen vanuit zijn talent binnen (leer)trajecten en bij kritisch OR teamsituaties.Hij is in staat om OR leden en teams hetgeen te laten ‘zien’, dat nodig is om in beweging te komen.

Stijn is Arbeids- en Organisatiepsycholoog en heeft acht jaar ervaring in functies als management docent, coach, trainer, adviseur en interimmanager. Hij helpt professionals los te komen van bestaande denkwijzen en patronen, zodat er ruimte ontstaat voor het denken vanuit gemeenschappelijk belang.

Derk Domela Nieuwenhuis

Derk Domela Nieuwenhuis (1970) is advocaat sinds 1997. Derk is gespecialiseerd in arbeidsrecht en medezeggenschap en alles wat daarmee samenhangt. Derk treedt op voor bedrijven en instellingen, vakbonden, ondernemingsraden en werknemers. Derk heeft veel ervaring met het bijstaan van ondernemingsraden in adviestrajecten en adviseert dan ook regelmatig over fusies en reorganisaties. Derk begeleidt ondernemingsraden verder bij bijvoorbeeld onderhandelingen over sociale plannen en arbeidsvoorwaarden. Verwacht van Derk geen eindeloos verhaal. Verwacht van hem duidelijkheid en een advies waar u echt wat mee kunt.

Marc van Hal

Open communicatie en een krachtige verbinding met jezelf en anderen. Dat is waar Marc van Hal (51) voor gaat. Binnen je team, met je achterban, met je bestuurders. Maar ook met alle andere stakeholders, zoals de media of de vakbonden. Hoe zet je je intenties om in daadkrachtige, authentieke en gelijkwaardige communicatie? Hoe bereik je het gewenste doel? Hoe zorg je samen voor een duurzaam resultaat?

Marc is een door de wol geverfde communicatieprofessional. Hij heeft veel ervaring opgedaan in verschillende branches, waaronder media, overheid, dienstverlening en non-profitsector. Behalve communicatie- en mediatraining, biedt hij ook coaching en training aan op het gebied van persoonlijk leiderschap en teamdynamiek.

Samen zorgen voor vertrouwen, verbinding en voortgang. Dat verdient toch iedere organisatie en iedere OR?

Socrates

Socrates (1981) woont in Safaripark Beekse Bergen. Hij is één van de vijf mannen uit de
chimpanseegroep en is de alfaman en leider van de groep. De groep bestaat verder uit zeven vrouwen en een aantal jeugdige chimps. Hij geeft al jaren leiding en wordt geroemd om zijn leidinggevende capaciteiten. Hij laat als geen ander de groep optimaal functioneren.

Sinds 21 juni 2019 maakt hij deel uit van het team van RdJ Training & Organisatie Advies. Eens in het kwartaal zal hij zijn bevindingen op het gebied van leidinggeven vanuit de dierentuin met u delen middels een eigen blog. Wilt u deze volgen meld u dan aan voor onze blogs met praktische tips voor ondernemingsraden. www.rdja.nl/blogs

X