034-4608201 contact@rdja.nl

Ondernemingsraad, verlof en vakantie in tijden van corona, hoe zit het precies?

9 april 2020
Corona en de ondernemingsraad | Ondernemingsraad en arbeidsvoorwaarden
Vakantie verlof ondernemingsraad

Afgelopen dinsdag 7 april gaven wij het succesvolle Webinar over vakantie en verlof en de taak van de ondernemingsraad. Derk heeft op basis van het Webinar een artikel geschreven. Bijgaand het artikel van Derk Domela Nieuwenhuis van Bosch Advocaten over vakantie en verlof.  De antwoorden op de tijdens het webinar gestelde vragen zijn ook terug te lezen op www.orcorona.nl

Alles op een rijtje

In deze tijd waarin wij iedere dag nieuws tot ons krijgen over aantallen besmettingen, IC-bedden en sterftecijfers, is vakantie misschien wel het laatste waaraan wij denken. Helaas is dat niet voor iedereen zo. Een korte steekproef leerde dat 11% van de werkgevers werknemers dwingt om vakantiedagen op te nemen en nog eens 45% een dringend beroep op het personeel doet om dat te doen. Reden genoeg om op een rij te zetten hoe het precies zit met vakantie ten tijde van corona.

Lees hier het volledige artikel

Gratis Webinar 14 april
Hoe zit het nu eigenlijk met? de NOW en de ondernemingsraad

Wilt u nog meer voorbeelden uit de praktijk dan verwijzen wij u graag naar onze webinars, www.rdja.nl/seminars. Op 14 april is de Webinar: Hoe zit het nu eigenlijk met de NOW? Wat nou!

www.ORcorona.nl

RdJ Training & Organisatie Advies heeft in samenwerking met Bosch Advocaten de website www.orcorona.nl opgezet. Wij geloven dat niemand het monopoly heeft op de waarheid maar dat er nu behoefte is aan antwoorden. We geloven dat samen in dialoog gaan, kennis en ervaring delen ons samen sterker maakt.

 

  Voor al uw OR (Corona) vragen

  Heeft u vragen als ondernemingsraad over de taak van de OR in deze corona crisis dan kunt u ons altijd bereiken. Doordat wij merken dat onze klanten grote behoefte hebben om te sparren zijn wij maandag tot en met vrijdag van 07.30 uur tot 21.00 uur bereikbaar. Wij zijn rechtstreeks te bereiken onder telefoonnummer +31 (0)6 5103 4107. Tussen 08.00 uur tot 17.00 uur zijn we ook gewoon te bereiken op ons kantoornummer +31 (0)30 87 89 687

  Rick de Jong

  06 51 034 107

  Auteur van het artikel

  Rick de Jong (1974) is oprichter en eigenaar van RdJ Training & Organisatie Advies. Rick is één van de gespecialiseerde adviseurs en heeft ruim 17 jaar ervaring met het adviseren en trainen van ondernemingsraden. In al die jaren heeft hij honderden ondernemingsraden bijgestaan tijdens advies- en instemmingstrajecten op allerlei terreinen, in vrijwel alle sectoren.

  Gaandeweg groeide bij Rick het besef dat hij wel zijn analyses en aanbevelingen aan een OR kan voorleggen, maar dat het uiteindelijk toch van het team – en de lef van het team – afhangt of hiermee ook invloed kan worden uitgeoefend. Vanuit dit besef heeft Rick de trainingen ingericht, praktisch en meteen toepasbaar voor de specifieke situatie waarin de OR zich bevindt.

  Met RdJ Training & Organisatie Advies wil hij ondernemingsraden voorzien van meer kennis, vaardigheden en lef, zodat zij hun doelstellingen kunnen realiseren..

  gerelateerde artikelen

  DE NOW, hoe zit het nou precies

  Afgelopen dinsdag 14 april gaven wij het succesvolle Webinar de NOW? Wat nou! in de corona tijd. Derk heeft op basis van het Webinar een artikel geschreven. Bijgaand het artikel van Derk Domela Nieuwenhuis van Bosch Advocaten over de NOW, een goede uiteenzetting van...

  Lees meer

  0 reacties

  Share This
  X