034-4608201 contact@rdja.nl

Voor een goede start van uw ondernemingsraad

De nieuwe – startende Ondernemingsraad

U bent als startende OR net gekozen. De leden zitten met diverse uiteenlopende vragen over het ondernemingsraadwerk en dat begrijpen wij als geen ander. U wilt een goede start maken met de OR en een (meerdaagse) maatwerkcursus is daarvoor een perfecte gelegenheid.

Tijdens de cursus zult u merken dat de ondernemingsraad één team wordt, dat de leden weten wat hun rechten en plichten zijn, wat er van hen wordt verwacht, wat uw OR komende periode gaat oppakken en de wijze waarop uw OR zich gaat organiseren.

Voor de OR die weer snel aan de slag wilt

De herkozen Ondernemingsraad

U bent een ondernemingsraad waarvan een deel is herkozen en u wilt de OR weer snel up and running hebben. Na de (hernieuwde) kennismaking moeten alle leden eerst op de hoogte worden gebracht van wat er speelt, heeft gespeeld en welke taken er voor de OR liggen. U wilt zo snel mogelijk voortvarend aan de slag. Dan is deze tweedaagse maatwerkcursus de perfecte start.

Voor een OR die al veel heeft meegemaakt

De ervaren Ondernemingsraad

U bent een ervaren ondernemingsraad die al veel heeft meegemaakt. U zoekt een sparringpartner, iemand die ook veel ervaring heeft met organisaties en uitdagingen als die van uw. Iemand die meerdere malen zelf in de klei heeft gestaan en resultaten heeft bereikt met ondernemingsraden. Iemand die u kan helpen om de volgende verdiepingsslag te maken. Klop dan aan bij onze trainers.

Tijdens de cursus leert u van iemand die een schat aan ervaring heeft en die u kan voorzien van veel praktische op uw situatie gerichte tips, onderbouwd met talloze voorbeelden uit praktijk. Iemand die vergelijkbare situaties heeft meegemaakt en u de kneepjes leert.

Onderhandelen op het hoogste niveau

De Centrale Ondernemingsraad

U bent een centrale ondernemingsraad (COR) die van aanpakken weet. Als centrale ondernemingsraad dient u het overkoepelde beleid en arbeidsvoorwaarden te beoordelen. Geen lichte taak. Onderliggende ondernemingsraden vormen uw achterban en het gaat vaak over strategische besluiten. Als COR onderhandelt u op het hoogste niveau en maakt u afspraken voor een grote groep collega’s, zo niet voor allemaal.